21.10.12

Rødbede - nu med lakrids

Opskrift på lækker lækker salat, som jeg fik på et postkort hos min lokale lakrids-pusher:

900 g. rødbeder koges ca. ½ - 1 time. Skyl dem i koldt vand, og smut skrællen af.
Skær de afkølede rødbeder i ½ cm. tykke skriver og ligges på et fad. 
Ryst en dressing sammen af 2 ½ spsk. citronsaft, ½ tsk. lakridspulver, salt og peber.
Dressingen hældes over rødbederne - gerne lidt før det skal serveres, så det kan nå at trække ind. 
Lige inden serveringen dryppes ca. 4 spsk. piskefløde henover, og der drysses med 100 g. tørrede tranebær.

Når jeg laver salaten næste gang tror jeg bare at jeg vil skære rødbederne i grove stykker i stedet, og måske lave lidt mere dressing. 
Salaten kunne også være lækker med lidt smulret blok-feta over. Mums :-)

Opskriften kommer fra et samarbejde ml. Tine Scheftelowitz' Suveræne Salater (der i øvrigt står højt på min juleønskeliste!) og Johan Bülow Lakrids. 

3 kommentarer:

  1. Hej Laura
    Du har vundet min giveaway - har sendt dig en mail :)

    De bedste hilsner
    Lou

    SvarSlet
  2. Øj, det lyder som en lækker kombi!

    - Anne

    SvarSlet

Skriv gerne en kommentar, - det gør mig så glad :-)